Fjällodlad basilika i ICA Åre.

Lagom till påskhelgen kunde ICA Åre erbjuda sina kunder butiksodlade örter. Efter en kort utbildning kan nu personalen ta hand om odlingen. Redan har man skördat basilika och koriander i flera omgångar.
Med stöd av ett webbaserat hjälpmedel håller personalen reda på intervallerna för sådd och skörd. Näring och vattencirkulation regleras av en automatisk styrenhet.

– Nu kan vi erbjuda fräscha örter som alltid är nyskördade, säger Lena Höglund, ansvarig i ”frukt- och grönt”. Intresset är stort och vi får beröm och många nyfikna frågor, tillägger Lena.

Handlaren Lars Ocklind odlade tidigare bladgrönt i en container utanför butiken. Nu växer FRESHTABLES i form av basilika, koriander och dill inne i butiken.
– Via Odenhallen fick jag kontakt med företaget BlåGrön Odling i Härnösand, och fick klart för mig att de kunde ersätta den container jag tidigare haft utanför min butik, säger Lars Ocklind, och fortsätter.
– Nu kan våra kunder med egna ögon se hur det växer, och de uppskattar våra fräscha och smakrika örter.

 

För mer information från butiken kontakta
Lars Ocklind tfn: 070 545 65 50
Andreas Ocklind 076 830 23 30

 

BlåGrön Odling AB är ett företag från Härnösand som levererar ”freshtables” till butiker. Det är ett modulärt odlingsskåp med hydroponisk odling, vilket innebär att näring når växterna i det vatten som cirkulerar i anläggningen.

För mer information kontakta:
Olof Frensborg tfn: 070 246 19 81
olof@bluegreenfarming.se
www.freshtables.se
www.bluegreenfarming.se