BlåGrön Odling lanserar sitt nya odlingssystem för butiker.

Vi är en uppstickare från Norrland i den heta Foodtech-branschen. Nu har vi utvecklat ett komplett system med all-inclusive-avtal för livsmedelsbutiker, som ska kunna erbjuda egna butiksodlade fräscha och välsmakande sallader och kryddor – året om.

– Till skillnad från andra större system som planeras utanför butiker eller i särskilda odlingsrum inomhus, är detta ett kompakt, modulärt odlingssystem som möter kunden direkt i butiken. En modul kan på 0,7 m2 producera upp till 3 300 kryddväxter/år, säger Olof Frensborg, medgrundare och huvudägare i Härnösandsföretaget BlåGrön Odling AB.

Fyra år av utveckling har resulterat i ett helt nytt odlingssystem
– enklare hantering för personalen i butikerna – utökat sortiment av odlingsbara grödor
– miljömässigt och ekonomiskt hållbart
– premiumkvalitet
– större produktion
– molnbaserade kontrollfunktioner för näring och skötsel

– I vårt nya system kommer man kunna odla/skörda Basillika, Romansallad, Hjärtsallad, Svartkål, Grönkål, Koriander, Persilja, Oregano och Timjan. Och det smakar helt underbart,
tillägger utvecklingsschefen Nawras Alashour.

– BlåGrön Odling AB drivs av visionen om en hållbar värld. När tillgången på vatten och odlingsbar mark minskar på grund av klimatförändringar är utvecklingen av ekonomiskt lönsamma och miljömässigt hållbara odlingsmetoder en viktig del av lösningen. Avslutar Olof.

VÄLKOMMEN

Premiär för vårt nya odlingssystem
27/4 2023 klockan 11.00
ICA KVANTUM, Kvissleby

Medverkande på PREMIÄREN

BlåGrön Odling AB:
Olof Frensborg, medgrundare och huvudägare
070-246 19 81 olof@bluegreenfarming.se
Nawras Alashou, Utvecklingschef

ICA KVANTUM:
Erik Geijer, Ica-handlare

KORT OM OSS
Olof Frensborg är företagets huvudägare och medgrundare, men BlåGrön Odling AB hade aldrig startats om inte Olof hade träffat Nawras Alashour som kom med den stora flyktingvågen från Syrien. En av de första gång- erna de träffades var i en cell i det då nedlagda fängelset i Härnösand, som hade omvandlats till en flyktingförläggning. Erik Geijer och ICA Kvantum i Kvissleby har fungerat som referensbutik i utvecklingsarbetet

 


Ladda ner som PDF >>>